Klanten laten ons regelmatig weten dat zij valse e-mails krijgen, zogenaamde phishing e-mails. Deze e-mails gaan vaak over openstaande facturen en zien eruit alsof ze van KPN zijn. Criminelen proberen zo uw persoonlijke gegevens te stelen of willen dat u geld overmaakt. Controleer dus altijd goed of het echt om een e-mail van KPN gaat!

Wat is een phishing mail?

Veel van onze klanten krijgen op het moment valse e-mails binnen, zogenaamde phishing e-mails. Deze e-mails lijken afkomstig van KPN en proberen je persoonlijke gegevens te stelen, geld over te laten maken of je computer te infecteren met een virus. KPN is niet de afzender van deze e-mails. Verwijder deze e-mails direct. We doen er alles aan om phishing te voorkomen. Zo sporen we phishingmails en nepsites op. Vaak nog voordat internetcriminelen hun slag slaan, halen we nepsites uit de lucht. Helaas kunnen we niet alles voor zijn. Blijf daarom zelf ook altijd alert.

 Stap 1 controleer de afzender  Stap 2 controleer de links  Stap 3 controleer de bijlage
 Phishing - 1  Phishing - 2  Phishing - 3
 Is de afzender een @kpn.com mailadres? Ga dan door naar stap 2. Let op: Dit wil niet zeggen dat dit geen phishing mail is!  Zet je muis op de links in de mail zonder te klikken. Je ziet dan of onder de tekst of links onderin naar welke pagina de link verwijst. Dit moet altijd een kpn.com pagina zijn. Is dit het niet? Verwijder dan direct de mail.  Controleer de bijlage. Wij versturen alleen pdf’s als bijlage. Staat er een ander soort bestand in de mail? Gooi deze dan direct weg.

bron: KPN

 

Posted by hostingstar