Vanaf 1 april 2023 zal Microsoft de prijzen van cloud diensten wereldwijd harmoniseren met de Dollarkoers. Volgens Microsoft om een consistente prijs af te spiegelen bij klanten wereldwijd. Vanaf 1 april aanstaande betekent dit dat prijzen als volgt zullen worden verhoogd:

  • Engelse Pond: +9%
  • Deense Kroon, Euro en Noorse Kroon: +11%
  • Zweedse Kroon: +15%

Ook deelt Microsoft mee dat de prijzen vanaf nu twee keer per jaar zullen worden geëvalueerd om valutafluctuaties ten opzichte van de Dollar te bekijken. Dit kan volgens de techgigant ook inhouden dat prijzen voor cloud diensten verlaagd zouden kunnen worden.

Wat betekent deze Microsoft prijsverhoging concreet voor Eurolanden?

Op 1 april 2023 gaat Microsoft de prijzen van haar seat based licenties (zoals Microsoft 365, Dynamics etc.) met 11% verhogen, met als motivatie een wereldwijde uniforme pricing ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. Microsoft licenties in maand commit gaan per 1 april 2023 dus met 11% omhoog, Microsoft licenties in jaar commit gaan per vernieuwingsdatum met 11% omhoog. Verder gaat Microsoft vanaf 1 april 2023 2x per jaar evalueren of de prijzen in de lokale valuta relatief gezien nog in verhouding staan tot de Amerikaanse Dollar. Vanzelfsprekend zullen lopende contracten gehonoreerd blijven worden, maar nieuwe licenties en licenties die verlengd moeten worden zijn vanaf 1 april dus 11% duurder.

De reden van de wijzigingen

Vorig jaar deelden wij al welke wijzigingen Microsoft heeft doorgevoerd in het licentiemodel. De belangrijkste reden van deze wijziging was om nieuwe functionaliteiten te kunnen blijven ontwikkelen waar jij direct voordeel uit haalt binnen jouw organisatie. Zo lieten wij je kennis maken met de functionaliteiten van Microsoft Defender for Business en met de nieuwe applicaties die je binnen Microsoft 365 Business Premium terugvindt. Daarnaast deelde Microsoft vorig jaar ook dat er de afgelopen jaren maar liefst 1.400 nieuwe functies zijn bijgekomen binnen de licenties. Door de huidige economische situatie constateert Microsoft nu dat op dit moment de tarieven wereldwijd flink uiteenlopen. Om hier meer transparantie in te geven en om te kunnen garanderen dat Microsoft de clouddiensten kan blijven door ontwikkelen, worden de Europese prijzen aangepast op de dollarkoers.

Posted by hostingstar