Online back-up biedt mogelijkheid bij Cryptolocker virus

Deze maand zien wij een grote uitbraak van CryptoLocker virus. Deze wordt voornamelijk verspreid doormiddel van e-mail die als zeer waarschijnlijk wordt ervaren. Zo worden er e-mails ontvangen dat er een pakket is gemist en of er een nieuwe afspraak gemaakt kan worden. Wij verwachten dat dit soort e-mails de komende maanden meer voor zal komen doormiddel van diverse varianten.

Iedereen wil graag zijn pakket ontvangen en is zeer snel geneigd om op de link te klikken. Met het aanklikken van de link wordt er een Cryptolocker virus binnen gehaald die alle bestanden omzet in niet leesbare bestanden. Dit wordt ook wel het gijzelen van bestanden genoemd. De bestanden zijn dan niet meer te gebruiken zoals bijvoorbeeld uw e-mail, documenten, foto’s, enz.

Er zijn dan een paar mogelijkheden om uw bestanden terug te halen:

– een goede back-up (mits deze niet meegenomen is door het Cryptolocker virus)
– Versie beheer aanzetten op uw computer
– een online back-up terug zetten
– Betalen doormiddel van Bitcoins (een zeer dure en laatste oplossing die niet gegarandeerd wordt)

Een online back-up biedt in de meeste gevallen een goede oplossing om uw bestanden terug te zetten en de schade te beperken. Hosting Star biedt deze online Back-up vanaf € 15,- per maand.

Al uw bestanden worden beveiligd opgeslagen en zijn deze 24/7 tot uw beschikking doormiddel van de bijgeleverde software. Met deze software kunt u zelf aangeven van welke datum u een versie wilt herstellen.

Wanneer u namelijk een Cryptolocker virus op uw netwerk ontvangt is de schade meestal niet te overzien zonder een goede back-up.