Dubbele Datacenter infrastructuur

Met deze berichtgeving stellen wij u graag op de hoogte van de recente ontwikkelingen bij Hosting Star.

datacenter.fw
Het twin datacenter infrastructuur van Hosting Star is klaar voor in gebruikname.

Wij hebben een High Availability cloud omgeving gebouwd die in twee aparte datacenters draait. Bij een eventuele storingen en uitval van hardware van het primaire cloudplatform, wordt uw Cloud Server/ website automatisch en zonder downtime doorgeschakeld naar een 1 op 1 kopie in het secundaire datacenter. De complete hosting-omgeving is nu 200% redundant uitgevoerd. Hiermee wordt downtime door wat voor reden dan ook nagenoeg uitgesloten. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld kabelbreuken of stroomstoringen in de verbinding van het datacenter.


Migratie van hosting-omgeving

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe omgeving is een migratie van uw website/ cloud server noodzakelijk. U hoeft zelf niets te doen, wij zullen de komende weken in een aantal fases alle websites en cloud servers overzetten. Het overzetten van uw website/ cloud server gebeurt uiteraard zonder downtime.

Over de exacte migratiedatum wordt u, ruim van te voren, volg de website van www.hostingstar.nl

clusters.fw

Komt u in aanmerking voor deze gratis extra service?
Ja, alle klanten gaan zonder meerprijs genieten van de High Availability cloud omgeving. Dit is uniek, want wij zijn waarschijnlijk het enige hosting-bedrijf in Nederland waar klanten zonder extra kosten een full redundancy omgeving geleverd krijgen.