VPS (Virtual Private Server)

VPS is de afkorting voor Virtual Private Server. Een VPS is een fysieke server, die wordt opgedeeld in kleinere virtuele servers. Een VPS biedt je de volledige vrijheid: van het beheer van je server, de keuze van het besturingssysteem tot aan het installeren van de benodigde software en biedt je daarnaast zelf de mogelijkheid om je software up-to-date te houden en voldoende te beveiligen tegen misbruik. Hosting Star is verantwoordelijk voor het onderhoud van de hardware van de server waar de VPS draait en voor bereikbaarheid van de netwerkverbinding tussen de server en internet.

vps.fw

VPS hosting vanaf € 39,- per maand

Wij bieden onze diensten aan vanuit een redundante cloud infrastructuur binnen Nederland. U huurt in onze cloud nooit een specifiek stuk hardware maar neemt capaciteit af. Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat deze capaciteit beschikbaar is. Door de ingebouwde redundantie van onze infrastructuur kunnen wij een High Availability product aanbieden waarbij u nooit afhankelijk bent van de performance van een enkel stuk hardware.

Onze Clusters

Wij gebruiken al meer dan drie jaar clusters om de stabielste virtuele servers te garanderen. Het basisprincipe van onze virtual servers is een extreem veilige dataopslag, gecombineerd met zware servernodes die bewaakt worden door ons High Availability systeem. De servers kunnen indien nodig het werk van elkaar overnemen.

clusters.fw

Klik voor een grotere weergave onze opbouw van het datacenter.

High Availability Virtual Windows Servers

Eén van onze sterkste punten is het gebruik van Citrix Xenserver High Availability Systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat uw virtual server automatisch door een andere server wordt overgenomen als de primaire machine in de problemen zou komen.

Veilige Data Opslag

De data van uw virtual machines wordt opgeslagen op een EMC Storage Area Network (SAN). Hierbij worden er meerdere kopieën van uw data over de verschillende schijven opgeslagen (RAID 10). Er zijn per SAN twee raid controlers beschikbaar die toegang geven tot deze harde schijven.

U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen door een e-mail te sturen naar info@hostingstar.nl