Onlangs heeft Google aangekondigd dat zij vanaf januari 2017 waarschuwingen gaat tonen aan bezoekers van websites die níet beveiligd zijn met een SSL-certificaat. In eerste instantie zal er gewaarschuwd worden als je probeert in te loggen op een niet beveiligde website of webshop, maar niet veel later zal een bezoeker bij ieder bezoek aan een niet beveiligde website gewaarschuwd worden.

Waarom meldt Google dit voortaan?

Op dit moment wordt een bezoeker van een website geïnformeerd over een website die wél beveiligd is met een SSL-certificaat. Dit zie je aan het groene slotje of de bedrijfsnaam in je browserbalk. Volgens Google geeft dit niet voldoende aan hoe onveilig een website zonder SSL-certificaat is en gaan zij waarschuwingen inzetten.

Het nut van een SSL certificaat

Heb jij een website waarop een bezoeker zijn contactgegevens, inloggegevens, een mailformulier of bestelling kan invullen en plaatsen? Dan raden wij je sterk aan om je website van een SSL-certificaat te voorzien. Door het gebruik van een SSL-certificaat wordt de verbinding tussen jouw website en de bezoeker versleuteld, waardoor de gegevens die heen en weer verstuurd worden onderweg niet onderschept kunnen worden.

Hoger in Google

Daarnaast draagt een SSL-certificaat bij aan een betere vindbaarheid in Google, omdat Google een website die voorzien is van een SSL-certificaat hoger waardeert.

Posted by hostingstar