De algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is in werking. Voor alle lidstaten in de EU gelden dan dezelfde regels op het gebied van privacy. Voor websites heeft deze nieuwe regelgeving grote gevolgen. Lees deze nieuwsbrief dus goed door en controleer of jouw website wel aan de nieuwe eisen voldoet.

De nieuwe AVG wetgeving in het kort

De AVG is een stuk strenger dan de voorganger (Wet bescherming persoonsgegevens). Het is een vrij uitgebreide wet met als belangrijkste onderdelen voor een website:

Bezoekers moeten actief toestemming geven voor het vastleggen van persoonsgegevens

Een persoon mag de gegevens opvragen en ook eisen dat de gegevens aangepast/verwijderd worden

Alle gegevens die je verzamelt moeten vastgelegd zijn

Alleen gegevens die je aantoonbaar nodig hebt mag je verzamelen

De beveiliging van de informatie moet sterk en up to date zijn.

SSL certificaat

Het grootste gevolg voor veel websites is dat een SSL-certificaat nu verplicht is bij webshops en websites die gebruikersgegevens verwerken (bijvoorbeeld met een contactformulier). Zo’n certificaat toont aan dat je de persoonsgegevens goed beschermt.

Hieronder twee voorbeelden van ssl certificaten. Je ziet dan https, de bedrijfsnaam of “veilig” en een slotje in de adresbalk staan.

Met zo’n certificaat voorkom je dat je in overtreding bent, krijgen bezoekers meer vertrouwen en je voorkomt dat Google je uit de zoekresultaten haalt omdat ze geen onveilige websites willen weergeven.

Wij kunnen dit ssl certificaat voor je regelen. Neem contact op en we helpen je verder.

Posted by hostingstar