Cloud diensten – Uitleg

Wat is Cloud

De cloud is een centrale, beveiligde externe computeromgeving, toegankelijk via internet waar u toegang heeft tot alle opgeslagen bestanden en informatie van uw bedrijf. De cloud is altijd beschikbaar zolang u toegang tot internet heeft.

Voordelen van werken in de cloud

Werken in de cloud heeft als voordeel dat u niet gebonden bent aan 1 werkplek of aan de informatie die op uw eigen harde schijf of server van uw bedrijf staat. Door gebruik te maken van de cloud kunt u uw bedrijfsinformatie veilig opslaan, voor nu en in de toekomst. Bovendien bent u niet meer afhankelijk van software updates, back-ups en lokale serverruimte en kunt u hier dus kosten op besparen.

Wat zijn de systeemvereisten voor Microsoft 365

Een lijst met volledige vereisten is hier te vinden.

Hoe gebruik ik Microsoft 365

Als u Microsoft 365 aan het gebruiken bent en vragen over een specifieke functionaliteit heeft, kunt u de Help-sectie van Microsoft raadplegen. Daarnaast is er een speciale Office 365 Community. U kunt vragen stellen aan de community van Office 365. U kunt binnen 24 uur een antwoord verwachten. Ondersteuning uit de community van Office 365 is beschikbaar in de volgende talen: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Spaans en Chinees (traditioneel).

Welke functionaliteiten heeft Microsoft 365?Office 365 bestaat uit een verzameling Office programma’s, SharePoint en Lync. U kunt, waar u ook bent, gebruik maken van de webversie van de bekende Microsoft® Office programma’s Exchange Online (Outlook), Word, PowerPoint, Excel en OneNote. SharePoint is een functionaliteit waarmee u gemakkelijk bestanden kunt opslaan, bekijken, bewerken en delen met anderen. Met Lync kunt u via instant messaging, audio- en videobellen en online meetings communiceren met en presentaties geven aan collega’s, klanten en partners, waar ook ter wereld.

Kan ik mijn eigen e-mailadres gebruiken via Microsoft 365?Ja, dat kan. Als u reeds gebruik maakt van e-mail adressen met een eigen domein, kunt u dit domein aan uw Office 365 omgeving koppelen. Dan kunt u gebruik blijven maken van uw bestaand e-mail adres. Als u nog geen eigen domeinheeft, kunt u één domein laten registreren en daarmee uw eigen e-mail adres kiezen.

Werkt Microsoft 365 ook op Apple ?Ja. Microsoft 365 werkt op basis van de ‘Cloud’ en voor gebruik heeft u alleen een browser nodig. Deze browser kunt u gebruiken op bijvoorbeeld uw laptop, smartphone of tablet. Om de volledige functionaliteit van Microsoft 365 te kunnen benutten kunnen Apple gebruikers Office for Mac 2011 installeren. Voor Apple gebruikers geldt dat er minimaal Mac OS X 10.5 (Leopard) of 10.6 (Snow Leopard) geïnstalleerd moet zijn. Een lijst met volledige vereisten is hier te vinden.

Hoe veilig is Microsoft 365

Microsoft 365 stelt u in staat alle belangrijke documenten en informatie van uw bedrijf veilig op een externe Microsoft® server op te slaan in plaats van op een lokale server. Dit betekent dat het risico om essentiële informatie te verliezen door bijvoorbeeld diefstal of brand tot een minimum beperkt is. Microsoft® heeft de servers voor dataopslag in meerdere geografische gebieden ondergebracht, waardoor uw informatie altijd beschikbaar blijft.

Veilig opslaan van uw gegevens

Voor uw e-mailverkeer bent u verzekerd van de meest recente bescherming tegen virussen en spam. Microsoft® borgt de veiligheid op drie gebieden: bescherming van informatie door het filteren van virussen en spam in de cloud, veilige toegang tot informatie door HTTPS 128-bit encryptie, en veilige datacentra. Tot slot heeft Microsoft® verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen om te waarborgen dat u altijd de controle behoudt over uw eigen data. Kijk voor meer informatie over veiligheid van Office 365 op www.office365.nl.